Збірна України зі стрибків у воду назвала склад на Олімпіаду-2024

Збірна України зі стрибків у воду назвала склад на Олімпіаду-2024Збірна України зі стрибків у воду визначилася зі складом на Олімпійські ігри-2024. Перелік спортсменів оголосили на презентації команди.

Перед Іграми-2024 українські стрибуни у воду кваліфікувалися до семи олімпійських дисциплін. Ліцензії мали неіменний характер, відтак визначати склад мали у тренерському штабі національної команди.

Склад України на Олімпіаду-2024 зі стрибків у воду:

3-метровий трамплін, чоловіки: Олег Колодій, Данило Коновалов

3-метровий трамплін, жінки: Вікторія Кесарь, Анна Письменська

10-метрова вишка, чоловіки: Олексій Середа, Кірілл Болюх (запасний — Марк Гриценко)

10-метрова вишка, жінки: Софія Лискун, Ксенія Байло

Дебютуватимуть  на Іграх: Байло — в жіночих змаганнях, Болюх, Коновалов та Гриценко — в чоловічих.

Найбільший досвід на олімпійському рівні має 33-річна Письменська: для неї паризькі Ігри стануть вже четвертими в кар'єрі (виступала у 2008, 2012 та 2021 роках).

Найкращі результати на Олімпіадах — шосте місце Олексія Середи (10-метрова вишка, 2021 рік) та Анни Письменської (3-метровий трамплін у синхронних стрибках з Оленою Федоровою, 2012).

Головний тренер «синьо-жовтих» Ілля Целютін в коментарі Суспільне Спорт розповів, в якій формі підходять стрибуни до Парижа-2024.

«Це спорт. У нас є завжди проблеми зі здоров'ям, але ми зробимо все можливе, щоб спортсмени підійшли на пік форми та з гарним здоров'ям до Олімпіади.

Наразі наше завдання — виконати змагальну програму якомога найкраще і не припускатися помилок. Планувати нічого не можемо. У нас є спортсмени, що здобували медалі на чемпіонатах світу та Європи, вони з досвідом»,  — розсказав Целютін.

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне