П'ять українців змагатимуться на етапі Діамантової ліги-2024 в Парижі

П'ять українців змагатимуться на етапі Діамантової ліги-2024 в ПарижіВосьмий етап легкоатлетичної Діамантової ліги-2024 відбудеться в неділю, 7 липня, у Парижі. Участь в етапі візьмуть п'ять спортсменів збірної України.

Найбільше представництво «синьо-жовті» матимуть у жіночих стрибках у висоту. Вдруге в сезоні на етап заявлені три українські спортменки: стрибунки олімпійської збірної Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, а також Катерина Табашник, яка виступатиме у Діамантовій лізі вперше цього сезону.

Вдруге в кар'єрі метатиме спис на рівні Діамантової ліги Артур Фельфнер.

Поза діамантовими дисциплінами, у метанні молота, виступить цьогорічний бронзовий призер чемпіонату Європи Михайло Кохан.

14 спортсменок, включно з українками, заявлені на жіночі стрибки у висоту. На третю «діамантову» перемогу в сезоні претендуватиме сербка Ангеліна Топич, повертаються до змагань титуловані австралійки Нікола Оліслагерс та Елеанор Паттерсон.

У метанні молота конкуренцію Кохану складуть провідні спортсмени з Польщі: олімпійський чемпіон Токіо-2020 Войцех Новіцькі та п'ятиразовий чемпіон світу Павел Файдек. Заявлений і Бенце Халаш, угорський мультимедаліст чемпіонатів світу та Європи.

Спис у Парижі метатимуть німець Юліан Вебер та чех Якуб Вадлейх — на Євро вони розділили дві топсходинки п'єдесталу. Вадлейх, триразовий чемпіон серії, цього сезону також здобував "золото" єдиного етапу дисципліни в Досі. Топ-5 світового рейтингу представлятиме й литовець Едіс Матусевичус.

Нагадаємо, в українок цього сезону — чотири медалі Діамантової ліги. У стрибках у висоту «золото» вигравала Ярослава Магучіх, «срібло» та «бронзу» — Ірина Геращенко. Ще одну бронзову нагороду з бігу на 400 м з/б виборювала в Рабаті Анна Рижикова.

У рейтингу серії зі стрибків у висоту друге місце посідає Геращенко — поступається лідерством лише Ангеліні Топич. Чинна чемпіонка Діамантової ліги Магучіх після одного етапу — п'ята.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне