Марина Бех-Романчук виступить на етапі Діамантової ліги у Юджині

Марина Бех-Романчук виступить на етапі Діамантової ліги у Юджині25 травня в Юджіні (США) відбудеться п’ятий етап Діамантової ліги 2024 – найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань.

Марина Бех-Романчук, стала єдиною представницею України, що виступить у Юджині. Чинна чемпіонка Європи з потрійного стрибка проведе перші змагання у літній частині сезону. Стрибунка востаннє змагалася в січні, виступивши на турнірі в німецькому Дортмунді. Відтоді через запалення ахілла легкоатлетка пропустила світову першість у приміщенні та решту зимового сезону.

Нагадаємо, минулого сезону Бех-Романчук вийшла до фіналу Діамантової ліги у двох дисциплінах — потрійному стрибку та стрибках у довжину, але через проблеми зі здоров'ям не вийшла до сектору.

Суперницями українки в Юджині-2024 стануть сім легкоатлеток. Серед них дві медалістки чемпіонату світу в приміщенні 2024 року. Золота призерка Теа Лафон з Домініки та віцечемпіонка – Леяніс Перес Ернандес з Куби.

Серед суперниць три американки: бронзова призерка ЧС-2022 в потрійному стрибку Торі Франклін, а також Кетура Орджі і Жасмін Мур – дві учасниці Олімпійських ігор в Токіо.

Також змагатимуться за першість дві представниці Ямайки: дворазова віцечемпіонка ЧС в потрійному стрибку (2019 та 2022) Шанейка Рікеттс та срібна призерка чемпіонату світу в приміщенні (2018) Кімберлі Вільямс.

Змагання пропустить чинна володарка титулу Діамантової ліги Юлімар Рохас, яка через травму ахілла не зможе представляти Венесуелу не тільки в сезоні Діамантової ліги, а і на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Змагання з потрійного стрибка в Юджині відбудуться 25 травня о 23:15.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне