Барбора Крейчикова - про тріумф на Вімблдоні: Я не знаю, як це сталося

Крейчикова - про тріумф на Вімблдоні: Я не знаю, як це сталосяЧеська тенісистка Барбора Крейчикова на післяматчевій пресконференції поділилася емоціями від перемоги на Вімблдоні-2024.

- Барбора Крейчикова - чемпіонка Вімблдону в жіночому одиночному розряді. Як це звучить?
- Божевільно (посміхається). Ні, це звучить божевільно, але так, я дуже щаслива. Я дуже щаслива, що виграла сьогодні, що змогла здобути цей трофей. Так, це чудове відчуття.

- Очевидно, оскільки ви виграли три роки тому, ви знали, що здатні на це. За всі ті 13 турнірів Grand Slam з того моменту, чи відчували ви щось інше на цьому турнірі? Як гадаєте, чому саме зараз?
- Я не знаю, чому саме цей турнір. Я маю на увазі, що у мене була дуже складна сітка із самого першого матчу. Я просто йшла далі матч за матчем. Я просто почувалася краще і ставала кращою. І ось я тут. Я не знаю, як це сталося. Але, так, я переможниця цього турніру.

- Перший сет, здається, пройшов для вас чудово, ніби ви грали і навіть не думали. Другий сет був більше схожий на виклик. Чи не засмутило вас, яку відповідь Жасмін дала вам? Чи очікували спадів у грі?
- Дійсно, я добре стартувала, тобто для мене це був хороший початок матчу. Я була задоволена першим сетом. Потім у другому, я думаю, вона заграла краще. Думаю, що весь стрес і все інше просто зникло, і вона почала діяти більш спокійно і грати краще. У мене все ще були шанси, але я їх не реалізувала. Так, потім було важко повернутися в гру. У третьому сеті ми тримали свої подачі. Я просто боролася за кожен м'яч. Я вірила, що у мене буде можливість зробити брейк, і я це зробила. А решта - це історія (посміхається).

- Ви сказали на корті, що це найкращий день у вашому житті. Чи вважаєте ви, що граєте в найкращий теніс у своїй кар'єрі?
- Думаю, що так. Тому що сьогодні був дуже важкий день, і мені дійсно довелося тяжко відпрацювати в кожному аспекті, і в плані гри, і плані психології. Я дуже пишаюся тим, що змогла це зробити, зібрати все докупи і просто виграти фінал.

- Чи змінює виграш другого титулу Grand Slam для вас те, як ви бачите себе як гравчиню? Як ви думаєте, чи зміняться очікування від самої себе у майбутньому?
- Ні, я почуваюся так само. Це чудово, що я дворазова чемпіонка турнірів Grand Slam. Це щось неймовірне. З іншого боку, я досі та сама людина. Я все ще дуже люблю теніс. Я все ще хочу продовжувати добре грати в теніс і боротися за інші турніри.

- Наскільки важливим є ваш досвід у фіналах, адже ви грали багато фіналів у парному розряді і виграли майже всі свої фінали до цього часу? Наскільки він важливий в одиночному матчі, в одиночному фіналі?
- Я думаю, що це, безумовно, допомогло мені. Те, що я змогла зіграти багато фіналів у парному та змішаному розрядах,- це перевага. Я була там зі своїм напарником чи напарницею, щоб розділити всі емоції, які ти переживаєш під час матчу. Це безумовно, безумовно допомогло мені і в одиночних матчах.

 
За матеріалами: Великий теніс України
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне