Вероніка Марченко: Через хвилювання не все вдалося

https://suspilne.media/sport/803887-ukrainski-strilci-z-luka-zaversili-vistupi-na-olimpijskih-igrah-2024/

Фото: НОК України

Лучниця Вероніка Марченко завершила свої виступи на Олімпійських іграх. Досвідчена українка подолала кваліфікацію, перемогла в 1/32 фіналу, але в 1/16 мінімально поступилася бронзовій призерці Токіо-2020 та срібній призерці чемпіонату світу-2023 Алехандрі Валенсії з Мексики.

Долю проходу до 1/8 фіналу мав визначити п'ятий раунд. У ньому українка та мексиканка мали рівність перед заключними пострілами, однак Марченко влучила у вісімку, а Валенсія — у десятку — та пройшла далі.

Марченко — остання представниця України, що залишила Олімпійські іграх-2024 у стрільбі з лука. Перед цим українці припинили виступи у міксті ще на етапі кваліфікації, а згодом Михайло Усач вилетів у першому раунді в одиночному турнірі.

«Програш є програш все одно, — сказала після виступу Марченко в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт. — Я засмучена. Є моменти, які можна було зробити краще, але через хвилювання не все вдалося. Третя Олімпіада і другий раунд — трохи треба було дотиснути себе. Не знаю, зроблю висновки.

Титулована суперниця? Звісно, я намагаюся не звертати уваги на це. Усі ми рівні, усі хвилюються. Кожен вимагає від себе максимуму. Намагаюся не недооцінювати спортсменок, але й не переоцінювати.

Тиск? На мене тиску не було. Чула, що її [Валенсію] підтримували більше, дуже багато мексиканців на трибунах. Не можу похвалитися, що було багато українців. Вони були, але, на жаль, не всі можуть приїхати. Не можу сказати, що це сильно відігравало роль.

Виліт Марченко означає, що Україна завершила виступи у стрільбі з лука на Олімпіаді-2024. Результат української стрільчині на турнірі став найкращим.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне