Париж-2024. Сергій Куліш вийшов у фінал стрільби з гвинтівки

Париж-2024. Сергій Куліш вийшов у фінал стрільби з гвинтівки

Фото: ISSF

У Парижі (Франція) на XXXIII Літніх Олімпійських іграх український стрілець Сергій Куліш зайняв третє місце у кваліфікації та пройшов у фінальну частину чоловічої стрільби з пневматичної гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів.

Для потрапляння у фінальну частину українцю потрібно було потрапити до вісімки найкращих. Сам формат змагань передбачав дві серії у трьох положеннях тіла (на коліні, лежачи, стоячи) по десять пострілів.

Найкращий результат Куліш показав у стрільбі на коліні та в положенні лежачи. Він вибив 199 з 200 можливих очок у кожному з цих положень.


199 очок Куліш вибив і у першій серії пострілів стоячи, але у другій серії виконав одне потрапляння у вісімку та три в дев'ятку, чим заробив 194 очки за останню серію.

У кваліфікації Куліш зайняв третє місце (592), відставши від першого у таблиці Лю Юкуня з Китаю (594) всього на два очки.

Вдруге поспіль на Олімпійських іграх у стрільбі з гвинтівки у трьох положення на 50 м Сергій Куліш проходить кваліфікацію. У Токіо-2020 він був шостим у кваліфікації.

Фінал змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки у трьох положення на дистанції 50 метрів відбудеться 1 серпня.

Нагадаємо, раніше Олена Костевич та Віктор Банькін не пройшли до фіналу у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м у змішаній парі.

У Парижі Костевич захищала звання бронзової призерки у міксті стрільби з пістолета на дистанції 10 м. На попередній Олімпіаді-2020 вона здобула нагороду у парі з Олегом Омельчуком, який до складу на Ігри у Парижі не потрапив.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне