Париж-2024. Михайло Усач зупинився у кваліфікації у стрільбі з лука

Париж-2024. Михайло Усач зупинився у кваліфікації у стрільбі з лука

 Фото: Рівненська ОДА

У Парижі (Франція) на XXXIII Літніх Олімпійських іграх єдиний представник України у стрільбі з лука Михайло Усач завершив виступи у кваліфікації. В 1/32 фіналу спортсмен поступився лідеру світового рейтингу бразильцю Маркусу Д'Алмейді з рахунком 2:6. Усач посів у кваліфікації 48-му позицію із 651 балом.

Олімпіада-2024 стала для 27-річного спортсмена дебютною в кар'єрі.

Поразку свого підопічного в 1/32 фіналу ексклюзивно для Суспільне Спорт прокоментував тренер стрільця Олег Осипенко. Він зазначив, що, попри виліт, українець показав хороший результат, влучивши в десятку п'ять разів поспіль.

«Я роблю акцент не на шістці, а на налаштованості до боротьби спортсмена. Це його перші Олімпійські ігри та ще й проти одного з найкращих спортсменів світу – Д'Алмейда є першим номером світового рейтингу.

Михайло був налаштований з ним боротися. Так, є помилки, будемо робити висновки. Але Михайло — прогресуючий спортсмен, цього року він на багатьох стартах добре стріляв. І те, що він на Олімпіаді — це вже показник», - сказав тренер.

Сам Усач розповів про причини влучання в шістку після серії вдалих пострілів. Він зазначив, що роль зіграло хвилювання, тому перестояв і не вистрілив влучно.

«Влучання у шістку? Був трохи перестояний постріл. А це у стрільбі з лука не прощається. Та й трохи мандражу: коли перестояний постріл на тренуванні, то ще більш-менш витримується, бо немає такого тиску, як на змаганнях. А тут все одне на одне, і вийшло, що "шість" впали. Прикро, але що вже є. Будемо боротися, щоб таке не повторювалося».


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне