Веслувальники Ковальов і Хмара востаннє виступили на Іграх у легких парних двійках

Веслувальники Ковальов і Хмара востаннє виступили на Іграх у легких парних двійкахЗбірна України з академічного веслування завершила виступи на Олімпійських іграх-2024. Останнім став виступ Ігоря Хмари та Станіслава Ковальова у фіналі Б легких парних двійок, де вони фінішували п'ятими.

Заплив Хмари та Ковальова став для них не лише останнім на Олімпіаді у Парижі, але й загалом на Іграх у легких парних двійках. На наступних Олімпійських іграх, що відбудуться у Лос-Анджелесі у 2028 році, цей вид академічного веслування представлений не буде.

Попри те, що легкі парні двійки були включені у програму Олімпійських ігор ще у 1996 році, впродовж останніх років ця дисципліна академічного веслування перебувала під ризиком виключення. Причиною була позиція Міжнародного олімпійського комітету, який розглядає можливість відмови від проведення на Іграх змагань у легкій вазі — починаючи від важкої атлетики та єдиноборств, закінчуючи академічним веслуванням. Зрештою, у МОК ухвалили рішення відмовитися від легких парних двійок на наступних Іграх.

«Томас Бах вийшов та сказав, що потрібно мати лише ті вагові категорії, де є ризик, як у боксі. [...] Тому ми втрачаємо легкі парні двійки в академічному веслуванні», — говорила очільниця ірландської федерації Мішель Карпентер перед стартом Олімпійських ігор, слова якої цитує NBC.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне