Париж-2024. Ірина Коляденко – срібна призерка у боротьбі

Париж-2024. Ірина Коляденко – срібна призерка у боротьбі

Фото: НОК України

У передостанній змагальний день ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі, скарбничка української команди поповнилася срібною нагородою. Її принесла борчиня Ірина Коляденко.  

На шляху до фіналу у ваговій категорії до 62кг Колядекно пройшла справжнє випробування, здолавши трьох чемпіонок світу різних років. Вона почергово перемогла Орхон Пуревдорж з Монголії (8:7), болгарку Біляну Дудову (7:3) та віцечемпіонку Токіо-2020 Айсулуу Тинибекову з Киргизстану (9:2).  

У заключній сутичці за «золото» українка зустрілася з однією із фавориток турніру — віцечемпіонкою світу, другим номером світового рейтингу японкою Мотокі Сакурою, у якої ще ніколи не вигравала.

Попри те, що Ірина активніше розпочала сутичку і заробила 1 бал, до кінця першого періоду японка зуміла перехопити ініціативу на свою користь (1:4). У другому періоді, завдяки кільком результативним атакам, японка достроково одержала перемогу (1:12).

До сьогодні найвищим досягненням Коляденко була бронза Токіо. Таким чином, відтепер Ірина Коляденко — дворазова медалістка Олімпійських ігор.

XXXIII  Літні Олімпійські ігри-2024. Париж, Франція. 10 серпня

Жіноча боротьба. Сутичка за золото.
Ірина Коляденко (Україна) – Мотокі Сакура (Японія) – 1:12


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне