Жан Беленюк — про емоції від «бронзи»: Я задоволений, бо є медаль, є результат (+Відео сутички)

Жан Беленюк — про емоції від «бронзи»: Я задоволений, бо є медаль, є результат (+Відео сутички)Український борець Жан Беленюк втретє у кар'єрі здобув нагороду Олімпійських ігор. Після «срібла» Ріо-де-Жанейро у 2016 році та «золота» Токіо-2020, спортсмен виборов бронзову медаль Ігор у Парижі у вазі до 87 кілограмів. У поєдинку за третє місце він переміг польського борця Аркадіуша Кулинича з рахунком 3:1.

Бронзова сутичка Жана Беленюка на Олімпіаді-2024. Відео:


«Бронзове» протистояння на Олімпіаді-2024 стало останньою сутичкою для Беленюка. Після поєдинку, окрім вже фірмового для спортсмена гопака, він символічно зняв борцівки та залишив їх у центрі рингу. Таким чином Жан підтвердив завершення 24-річної змагальної кар'єри.

Більше медалей за Беленюка в олімпійській історії України мають лише чотири спортсменки. Серед них Ольга Харлан (фехтування) та Яна Клочкова (плавання), які здобули по п'ять нагород, а також Олена Костевич (стрільба) та Інна Осипенко-Радоміська (веслування), в яких по чотири медалі.

Беленюк розповів про враження від змагань у Франції та важкість здобуття медалі.

«Сподіваюся, що не востаннє [дивитимуся на мати], просто не боротимуся. Я планував піти ще після Токіо, і тренер спонукав це зробити, але потім змінив свою думку, і я залишився ще на три роки. По суті на півтора року, бо не змагався і не тренувався.

Я задоволений, бо є медаль, є результат. З порожніми руками з 2013 року я не повертався в Україну. Дуже задоволений, що завоював цю медаль. Щиро вдячний всім, хто допомагав, підтримував, нашим Збройним Силам, бо лише завдяки їм ми можемо тут знаходитися та одягати форму «Ukraine».

Найважча нагорода? Мабуть, з емоційного погляду, золота нагорода Токіо, бо я був травмований, мав вивих плеча, але вдалося здобути медаль. І там взагалі передісторія довга — можна книжку написати, що й плануємо зробити. А так, кожна медаль має свою особисту історію і я не хотів би їх ділити. Кожна медаль по-своєму цінна.

З цією [«бронзою»], наприклад, пов'язано те, що це останні офіційні змагання, в яких я беру участь, і хотілося її завоювати. Поляк [Аркадіуш Кулинич] — серйозний конкурент і теж був налаштований на те, щоб забрати її собі, але ми не здаємося, боремося до кінця».

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне