Жан Беленюк символічним жестом оголосив про завершення кар'єри (+Відео)

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк офіційно завершив спортивну кар'єру перемогою в «бронзовому» фіналі Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Здолавши поляка Аркадіуша Кулинича (3:1) Беленюк символічним жестом підтвердив завершення виступів на професійному рівні: зняв борцівки і залишив їх у центрі рингу.
Востаннє Беленюк покидав мати під огошення диктора, який перерахував досягнення титулованого борця. Символічний останній кидок Беленюка після виконання Жаном гопака провів тренер Мурад Саргсян.

«Зараз — якщо й будуть [сльози], то сльози щастя, як і минулого разу. Буду сумувати за боротьбою, точно буду в спорті, буду підтримувати свою фізичну силу», — розповів Беленюк в коментарі Суспільне Спорт після медального поєдинку.  

«У мене з'явилося нові хобі: настільний теніс, я його полюбляю. Думаю, що буду більше часу приділяти цьому виду спорту. Але інколи виходитиму на килим.
Залишив борцівки на килимі? У мене є ще запасні».

Кар'єру Беленюк завершив, зібравши повний комплект олімпійських нагород: він також ставав срібним призером Ріо-2016, а 2021 року в Токіо приніс Україні єдину золоту медаль з усіх видів спорту.

Окрім олімпійських нагород, за кар'єру Беленюк зібрав п'ять медалей чемпіонатів світу (два «золота») і шість — європейської першості (три титули), а також вигравав другі Європейські ігри-2019. 

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне