Париж-2024. Результати українців у 12-й змагальний день, 7 серпня

Париж-2024. Результати українців у 12-й змагальний день, 7 серпня

Фото: НОК України

У 12-й день ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі представники національної збірної України змагалися у 6 видах спорту. Медальний кошик поповнився золотою медаллю, автором якої став боксер Олександр Хижняк.

XXXIII Літні Олімпійські ігри-2024. Париж, Франція 

Результати українців за 7 серпня 

Бокс (вагова категорія 80кг)
 Олександр Хижняк став Олімпійським чемпіоном, перемігши у фінальному бою чинного чемпіона світу Нурбека Оралбая з Казахстану (3:2).

Греко-римська боротьба 
1. Парвіз Насібов вийшов до фіналу у ваговій категорії до 67кг. В 1/8 він здобув перемогу над сербом Мате Немесом (3:2), в 1/4 над Амантуром Ісмаіловим з Киргизстану (7:6). В 1/2 взяв гору над чинним віцечемпіоном світу Хасратом Джафаровим з Азербайджану за рахунок переваги останнього технічного бала (*3:3).  

2. Жан Беленюк, здолавши в першій сутичці китайця Цянь Хайтао (7:1), а в другій — Нурсултана Турсинова з Казахстану (7:3), поступився у півфіналі іранцю Алірезі Мохмадіпіані (3:3*), і боротиметься за бронзу у ваговій категорії до 87 кг.

Жіноча боротьба 
Оксана Лівач у сутичці за бронзу в ваговій категорії до 50 кг поступилася чинній чемпіонці світу та Олімпійській чемпіонці Токіо-2020 Юї Сусакі з Японії (0:10).

Легка атлетика 
1. Представники спортивної ходьби Іван Банзерук та Людмила Оляновська посіли 17-те місце у змішаній естафеті — дисципліні, яка дебютувала в програмі Олімпійських ігор.

2. Олег Дорощук, показавши результат 2.24 м, вийшов у фінал стрибків у висоту. Владислав Лавський, який зупинився на висоті 2.15 та Андрій Проценко, який не зміг з трьох спроб взяти стартові 2.15, завершили виступи на Іграх-2024.

Веслування на байдарках і каное 
1. Марія Повх провела два заїзди в байдарці-одиночці на 500 м. Фінішувавши четвертою у попередньому раунді, українка не змогла напряму вийти до півфіналу, але зробили це завдяки третій позиції в 1/4 фіналу.

2. Павло Алтухов у каное-одиночці на 1000 м, фінішувавши п’ятим у своєму попередньому заїзді, кваліфікувався в 1/4, де став третім і зупинився за крок від півфінала , таким чином завершивши виступи на Олімпіаді.

Стрибки у воду (трамплін 3 м)
Вікторія Кесарь на 27-у місці завершила змагання у кваліфікації й не змогла вийти у півфінал, де виступатиме Топ-18.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне