Олександр Хижняк: Ця нагорода, напевно, відкриє нові двері у моєму житті

Олександр Хижняк: Ця нагорода, напевно, відкриє нові двері у моєму життіУ Парижі (Франція) на XXXIII Літніх Олімпійських іграх український боксер Олександр Хижняк здобув для України третю золоту медаль. У фінальному двобої українець  переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая роздільним рішенням судів (3:2) у ваговій категорії до 80 кг. Після двох раундів бою рахунок по очках від суддів був рівний. Усе вирішив третій раунд, у якому судді одностайно віддали перевагу українському боксеру.  

Після здобуття «золота» Хижняк дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт.

Олександр Хижняк: «Безмежна радість за цю нагороду. Медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор. Дякую Богу за те, що я олімпійський чемпіон. Безмежна вдячність нашим військовим за те, що ціною власного життя захищають мир та спокій в моїй країні.

Хотів би подякувати своєму батькові, що допоміг дійти до цієї золотої медалі. Це наша нагорода разом. Вдячний своїй дружині, що вірила в мене і ані на секунду не сумнівалася, що в нас все вийде. Дякую своїй родині, своєму місту, українцям та всьому світу, що мене підтримував.

Ця нагорода, напевно, відкриє нові двері у моєму житті. Не можу сказати, чи це професійний бокс, чи продовжу шлях у любителях. Потрібен час. Я повернуся додому, проведу час зі своєю родиною, а вже потім ухвалю рішення, як би хотів далі продовжувати своє життя.

У мене багато разів запитували професіонали, любителі. До сьогоднішньої секунди відповідав однаково: для мене було головною ціллю Олімпійські ігри та «золото» у Парижі. Взагалі не розглядав, чи будуть це професіонали, чи любителі — увесь цей час була лише одна мета — Олімпіада у Парижі.

Звичайно, ці змагання дуже важливі та цінні. І саме ця перемога цінна, враховуючи умови, в яких ми готувалися, як це було важко. Це були особливі змагання для мене, додався великий обсяг роботи, навантажень, умов, що склалися в нашій країні.
Велика подяка нашим військовим, що є для мене великим прикладом, вони ціною власного життя боронять мир та спокій в нашій країні. Тому дійсно для мене ці змагання були дуже важливі та цінні, як і перемога на них».

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне