Найтитулованіший борець в історії Лопес Нуньєс завершив кар'єру після перемоги на Олімпіаді-2024

Найтитулованіший борець в історії Лопес Нуньєс завершив кар'єру після перемоги на Олімпіаді-2024Кубинець Міхайн Лопес Нуньєс першим в історії виграв п'ять золотих медалей на Олімпійських іграх у змаганнях з греко-римської боротьби. Це сталося після виграного «золота» у Парижі-2024 у вазі до 130 кілограмів.

Міхайн Лопес Нуньєс — 41-річний кубинський боксер, що вигравав всі чотири попередні Олімпіади. Після дебюту на Іграх в Афінах на п'ятому місці, у Пекіні-2008 та Лондоні-2012 він вигравав «золото» у вазі 120 кг, тоді як у Ріо-2016 та Токіо-2020 — у 130 кг.

Лопес не брав участі в жодному змаганні з моменту перемоги на Іграх у Токіо. Він потрапив на Олімпіаду-2024 завдяки своєму партнеру, Оскару Піно, який виборов квоту для Куби на Чемпіонаті світу-2023, проте до столиці Франції так і не поїхав.

У фіналі Ігор-2024 Міхайн здолав представника Чілі, кубинця за походженням, Ясмані Акосту з рахунком 6:0.

«Я дійсно поважаю Міхайна, — сказав після поєдинку його суперник Ясмані Акоста. — Проте треба розуміти обставини. На Кубі я завжди був за ним. Я тренувався з ним щодня протягом дев'яти років. Я плакав, дивлячись на Олімпіаду, тому що я бачив, що було багато [спортсменів], яких я вже переміг. Я покинув Кубу, щоб здійснити мрію. Коли хтось залишає щось заради мрії, він не перебіжчик. Я дуже люблю Кубу, як і Чилі», — додав спортсмен.

Лопес же після перемоги був небагатослівним. «Я зробив це», — сказав він після поєдинку.

Олімпіада-2024 стала останньою для кубинського борця. П’ятиразовий олімпійський чемпіон оголосив про завершення 22-річної кар'єри.

Загалом за кар'єру Міхайн Лопес Нуньєс виграв 33 золотих, 4 срібних та 1 бронзову медаль, включно з п'ятьма, виграними на Олімпійських іграх. Він є найтитулованішим борцем в історії.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне