Артур Фельфнер оцінив свій дебютний виступ на Олімпіаді-2024: Осточортів цей результат

Артур Фельфнер оцінив свій дебютний виступ на Олімпіаді-2024: Осточортів цей результат20-річний Артур Фельфнер – єдиний представник України на Олімпіаді-2024 у легкоатлетичній дисципліні метання списа. Українець здобув путівку у Париж-2024, відібравшись за світовим рейтингом.  

Спортсмен дебютував на Олімпійських іграх-2024 у кваліфікації. Артур Фельфнер з третім найкращим результатом сезону-2024 – 81.84 метра – посів 15-те місце у загальному заліку. Таким чином український легкоатлет опинився поза фіналом.

Фельфнер поділився емоціями від змагань: «Засмутився? Трохи є. Чесно — вже осточортів цей результат 81 м, весь сезон метаю цей 81 м. З семи стартів, мабуть, п'ять, на 81 м. Сподівався, що прорве [у кваліфікації], трішки не впорався із собою. Сподівався, що вилетить ця спроба, яку я хотів, але, на жаль, лише 81 м.

Звичайно, я розумів, [що треба по своєму особистому рекорду метати у кваліфікації]. Бо результати — дуже сильні. Думав так: виконають кваліфікаційні нормативи у 84 метра чотири-п'ять людей, а його взяли дуже багато. Це Олімпійські ігри.

У першій спробі трішки не вистачило розбігу, був дуже близько до лінії і метнув від себе, не приклався зовсім. Другу спробу випустив на техніку, вона полетіла на 81.80 м. Третю я хотів побігти, бо у швидкості моя фішка. Я дуже сильно хотів побігти, побіг, але трішки поїхала ліва нога, бо плечі уперед потягнув. Якби я витримав все, то, напевно, третя була б найкращою. А так — друга.

Як кажуть, Олімпіада це щось магічне, так і є. Але я налаштовував себе так, що це звичайні змагання, як чемпіонат світу чи Європи. Не звертав уваги, що зараз Олімпіада. Все було класно і з настроєм було все класно. Але кажу: ніяк не можу подолати цей бар'єр у 81 м, не вдалося. Не знаю, чому. Буду аналізувати з тренером, ще будуть старти, намагатимуся там метати».

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне