Українські веслувальниці після невтриманої «бронзи»: Десь розуміли, що медаль у кишені

Збірна України з академічного веслування зупинилася за крок від медалі Олімпійських ігор у Парижі. У фіналі жіночої парної четвірки українки посіли п'яте місце.

Впродовж майже всієї гонки український екіпаж у складі Євгенії Довгодько, Анастасії Кожевнікової, Дарини Верхогляд та Катерини Дудченко був претендентом на медалі. Стартові 500 метрів веслувальниці подолали другими, а перед заключними метрами дистанції були фаворитками на «бронзу» у боротьбі з німецькими суперницями.

Втім українки не втримали «бронзу» — на фініші поступилися Німеччині, а також Швейцарії, залишившись у підсумку п'ятими. Та втратили шанс здобути першу за 12 років олімпійську медаль для України в академічному веслуванні.

Після фіналу українські спортсменки в коментарі для Суспільне Спорт поділилися емоціями від втраченої нагороди.

Євгенія Довгодько: «Вже нагорода те, що ми серед сильніших команд. Це Олімпійські ігри, тут слабких нема. Нас також боялися, і це було непередбачувано щодо того, хто міг виграти. Але ми старалися і віддали все.

Раді, що продемонстрували боротьбу. Для нас це найголовніше, що була боротьба, ми намагалися дістати. Десь розуміли, що медаль у нас у кишені, але сталося як сталося».

Анастасія Коженкова: «Коли ти йдеш гонку і сказати, що не вистачило сил... Це Олімпійські ігри, тут не буває, що чогось не вистачило. Коли віддаєш все — то віддаєш все. На сьогодні ми п'яті і дуже вдячні нашій країні, всім уболівальникам, ЗСУ і нашому президенту, всім тим, хто душею та тілом з нами. Ми дуже намагалися [здобути медаль], але ось так. Нам дуже важко це говорити, хочеться лише сісти та заплакати, обіймати рідних, щоб у них все було добре».

Дарина Верхогляд: «Ми сюди їхали за медаллю, налаштовували себе на якомога вищий результат. Трішки прикро, але це спорт, так буває. Треба прийняти це та зробити висновки і йти далі».

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне