Париж-2024. Верняєв прокоментував п'яте місце в командному багатоборстві: Складність вирішує

Париж-2024. Верняєв прокоментував п'яте місце в командному багатоборстві: Складність вирішує

Фото: НОК України

На Олімпійських іграх у спортивній гімнастиці визначилися перші медалісти. У фіналі чоловічого командного багатоборства збірна України зайняла п'яте місце.

У командному багатоборстві на Олімпіаді-2024 Україну представляла п'ятірка у складі Олега Верняєва, Іллі Ковтуна, Ігоря Радівілова, Назара Чепурного та Радомира Стельмаха. І до останніх снарядів була претендентами на нагороди: боролася за "бронзу" із США та Великою Британію, однак у підсумку посіла п'яте місце з результатом 254.761 бала.

Олег Верняєв, який проводив першу за вісім років Олімпіаду, в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт поділився своїми думками про результат фіналу, призерів та шанси української збірної на успіх.

Про виступи України у командному багатоборстві
«Початок був складний. Починати з коня завжди важко, бо ще багато сил, потрібно і стримувати себе, і показати [гарний виступ], знайти межу між цим. Не хочу нічого про суддівство казати, завжди нікого не чекає, всі вболівають за своїх».

«Пишаюся всією командою, всім, що ми зробили. Хочеться плакати, щоправда, бо дуже втомився. Але складність вирішує. Ми прийшли на перекладину, на вільні вправи в кінці, і [у суперників] складність була вищою. Треба підіймати [складність] програм і тоді ще більше сподіватися на медалі. А так, сподіватися на те, що хтось десь впаде — це складно».

«Я ще після кваліфікації так і казав: американці небезпечніші у фіналі, бо вони дуже нахибили у кваліфікації, погано виступили. І я розумів, якщо вони у фіналі зроблять своє, то вони найбільші конкуренти за третє місце».

Про результат Китаю на змаганнях
«Китай? Казав, що китайці виграють, якщо зроблять своє. Але три падіння на останньому приладі [перекладині] — це не припустимо у фіналі, і японці, хоча Хашимото впав на коні, далі все зробили. Хто не падає — той і перемагає».

Чи були шанси в України на призові місця
«Чи реально боротися за медалі у фіналі командного багатоборства? Авжеж реально. З усіма можна. Не хочу жалітися на щось чи щось казати. З усіма можна боротися, але треба підіймати складність. Коли хтось робить 6.5 бала складності та вище, а хтось — менше, то важко конкурувати. На жаль, нам не вистачило цього».  

Особисті фінали у чоловіків на Олімпійських іграх-2024 розпочнуться у середу, 31 липня.

Фінали за участю українців:

Середа, 31 липня. 18:30. Особисте багатоборство (Верняєв, Ковтун)
Субота, 3 серпня. 16:30. Вільні вправи (Ковтун)
Субота, 3 серпня. 18:16. Вправи на коні (Верняєв)
Неділя, 4 серпня. 17:24. Опорний стрибок (Чепурний, Радівілов)
Понеділок, 5 серпня. 12:45. Паралельні бруси (Верняєв, Ковтун)
 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне