Париж-2024. Дзюдоїстка Дар'я Білодід вилетіла з Олімпійських ігор-2024

Париж-2024. дзюдоїстка Дар'я Білодід вилетіла з Олімпійських ігор-2024Сьогодні, 29 липня, у Парижі (Франція) на XXXIII Літніх Олімпійських іграх проходять змагання дзюдоїстів.

Українка Дар’я Білодід (до 57 кг) завершила виступи В 1/8 фіналу, поступившись представниці Японії Харуки Фунакубо.

23-річна Білодід вдруге у кар'єрі виступала на Олімпійських іграх. Спортсменка дебютувала у Токіо-2020, де здобула олімпійську «бронзу» у вазі до 48 кг, а також стала першою за 12 років українською призеркою Ігор з дзюдо.

Українка розпочала виступи на цьогорічних Іграх зі швидкої перемоги над  представницею Кірібаті Нери Тібви. Сутичка тривала лише 5 секунд. Українка виконала прийом на оцінку іппон та пройшла у друге коло змагань.

Однак другу зустріч Білодід не змогла завершити так само швидко. Українка другий бій проводила з віцечемпіонкою світу 2022 і 2023 років, японкою Харукою Фунакубо.

Представниця Японії на 1:46 хвилині першою отримала «шидо». Однак після цього два поспіль попередження заробила українка.

Загалом поєдинок тривав 6:47 хвилин. Переможниця визначилась «золотим рахунком» і сутичка завершилася драматичним фіналом: Білодід заробила третє «шидо» та достроково програла японці Фунакубо на стадії 1/8 фіналу.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне