Тренер збірної України: Якщо фехтує одна шпажистка, нічого не буде

Тренер збірної України: Якщо фехтує одна шпажистка, нічого не буде

Богдан Нікішин, тренер збірної українських шпажисток. НФФУ

Збірна України виступила в командному турнірі з фехтування на шпазі серед жінок — посіла шосте місце.

«Синьо-жовті» стартували з чвертьфіналу та зустрічалися з командою Китаю. З дев'яти сутичок українки виграли три, звівши ще дві зустрічі до нічиїх.

Єдина шпажистка зі складу України, що не програвала китаянкам — Влада Харькова. Матч розпочався з її перемоги над Юй Сіхань, після чого чемпіонка Євро-2022 також здолала Тан Цзюньяо та не визначила переможницю із Сунь Ївень (9:9).

Олена Кривицька проти Китаю зазнала двох поразок і мала одну нічию. Джоан Фейбі Бежура мінімально перемогла Тан Цзюньяо, але програла решту своїх зустрічей. Загальний рахунок матчу — поразка українок 41:45.

Рекордного шостого місця українки дісталися через малі фінали: спершу впевнено перемогли Єгипет (45:31), вигравши шість із дев'яти раундів, а згодом завершили виступи поразкою від Південної Кореї — 38:45.

Коментуючи перебіг матчу з Китаєм для Суспільне Спорт, тренер збірної Богдан Нікішин назвав старт українок «поєдинком невиправданих можливостей» — насамперед з боку Бежури та Кривицької — та відзначив роботу в команді Влади Харькової.

Богдан Нікішин: «Емоції викликав поєдинок нереалізованих можливостей. Дівчата знають, я їм про це неодноразово казав, ми про це говорили. Була виконана дуже складна робота, яка, на превеликий жаль, ні до чого не призвела.
Що сталося? Якщо у команді фехтує одна дівчина, то нічого не буде. Це було б диво, якби ми виграли цю зустріч. Ніхто не зміг підтримати Владу Харькову. Вважаю, що не впоралися з навантаженням, хвилюванням. Дуже прикро, але з цим ми нічого зробити не можемо.

[У чвертьфіналі] фехтувала лише Влада Харькова. За таких умов нічого не могло б бути. Це результат, на який заслужила наша команда — я та всі вони. Страшного нічого не сталося, результат — такий, на який ми напрацювали.

Дівчата, які фехтували, мають на цей період хороший досвід. Вони були на п'єдесталі найвищих змагань: Кривицька — триразова призерка чемпіонатів світу, Харькова — чемпіонка Європи, Бежура — чемпіонка Європейських ігор. Вони не впоралися самі з собою. Вони можуть фехтувати краще та демонстрували неодноразово гарні поєдинки.

[У чвертьфіналі] вони просто не фехтували. Чому так сталося — будемо робити аналіз. Але за такого фехтування, яке вони продемонстрували, це результат, на який ми заслуговували».

Чвертьфінал командної шпаги серед жінок Україні не вдавалося подолати жодного разу в історії. Втретє "синьо-жовті" вибувають на цій стадії Олімпійських ігор після поразок в 1/4-й Лондона-2012 та Ріо-2016.

Водночас до Парижа-2024 українська команда шпажисток ніколи не фінішувала вище восьмої сходинки — цьогорічний результат став новим рекордом збірної.


 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне