Україна здобула ліцензію за світовим рейтингом на ОІ-2024 у маунтенбайку

Україна здобула ліцензію за світовим рейтингом на ОІ-2024 у маунтенбайкуУкраїна здобула третю перепустку на Олімпіаду-2024 у велоспорті. Українці вибороли ліцензію у жіночому маунтенбайку за результатами оновлених світових рейтингів.

Відбір на Олімпіаду-2024 у маунтенбайку проходив у два етапи. Спершу ліцензії розіграли на континентальних та світових першостях. Однак основна частина перепусток на Ігри у Парижі розігрувалася через світові олімпійські рейтинги.

Світовий олімпійський рейтинг закрився у понеділок, 28 травня. За його підсумками визначилися по 27 володарів ліцензій на Ігри у Парижі у чоловічому та жіночому турнірах.  

Розподіл квот відбувався залежно від підсумкового місця країни у світовому рейтингу. У ньому враховувалися усі результати на рівні UCI за відбірковий цикл.

Ліцензії на Олімпіаду-2024 були неіменними, їх здобували країни. Збірні, що посіли місця з першого по восьме, здобували по дві ліцензії, тоді як 9-19 місця отримували по одній.

Україна змогла здобути олімпійську квоту лише у жіночому турнірі — посіла 17-те місце у заліку. У чоловічому рейтингу українці зупинилися за дві позиції — 21-ше місце.

Україна вчетверте поспіль буде представлена у жіночому маунтенбайку. При цьому у чоловічому турнірі українці востаннє виступали ще на Іграх у Лондоні.

Вдруге поспіль Україна матиме лише одну велосипедистку у маунтенбайку на Олімпійських іграх. На Олімпіаді-2020 виступила Яна Беломоіна, що посіла восьме місце.

Загалом Україна виборола вже 104 перепустки на Олімпійські ігри у Парижі^
18 — футбол

16 — легка атлетика

9 — стрибки у воду

8 — фехтування, веслування

7 — художня гімнастика

7 — академічне веслування

6 — спортивна гімнастика

5 — стрільба

4 — плавання, боротьба

3 — велоспорт

2 — артистичне плавання, настільний теніс

1 — бокс, сучасне п'ятиборство, важка атлетика, стрільба з лука, бадмінтон

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне