У Кенії на престижному жіночому турнірі викрили шахіста-чоловіка

Той грав у хіджабі й сподівався виграти солідну грошову винагороду змагань.У Кенії викрили шахіста, який під виглядом жінки брав участь у місцевому турнірі. Про це повідомляє видання Nation Africa.

Чоловік на ім'я Стенлі Омонді заявився на жіночі змагання Відкритого чемпіонату Кенії з шахів. Аби його не викрили, той надягнув хіджаб та проводив матчі у сонцезахисних окулярах.

На турнірі він виступав під іменем Міллісент Авуор. Та стартував з перемог над ексчемпіонкою жіночого турніру національної першості Глорією Джумбою та угандійкою Ампайрою Шакірою.

«Я була здивована [дізнатися, що це чоловік]. Я не помічала нічого дивного в його поведінці. Він хороший шахіст, добре розташовував фігури на дошці. І завжди користався з помилок, яких я припускалася», — пояснює Джумба.

Омонді пояснив, що змагався у жіночому турнірі через фінансові складнощі в університеті. Переможниця жіночого турніру має отримати 500 тисяч кенійських шилінгів (понад 130 тисяч гривень).

На відкритий (спільний для чоловіків та жінок) турнір він не став заявлятися через зависоку конкуренцію.

Після четвертого раунду змагань організатори звернули увагу на підозрілу «учасницю». Його допитали в окремій кімнаті, де той зізнався у порушенні правил.

Омонді загрожує тривале відсторонення від спорту через шахрайство. Про його пожиттєве усунення не йдеться, пояснив член дисциплінарного комітету федерації Віктор Н'Ґані.

 
За матеріалами: «Суспільне спорт»
Теги: Шахи
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне