Париж-2024. Олександр Хижняк – олімпійський чемпіон з боксу

Париж-2024. Олександр Хижняк – олімпійський чемпіон з боксуУ Парижі (Франція) на XXXIII Літніх Олімпійських іграх український боксер Олександр Хижняк здобув золоту нагороду у ваговій категорії до 80 кг.

У фінальному двобої Хижняк переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая роздільним рішенням судів – 3:2.  

На шляху до омріяної нагороди Хижняк у 1/8 фіналу здолав рішенням більшості суддів уродженця України, який представляє Угорщину Філіпа Акілова, у чвертьфіналі переміг одностайним рішенням сіддів бразильця Вандерлі Перейру, в у півфіналі виграв у дворазового олімпійського чемпіона Арлена Лопес з Куби (3:2).

Хижняк вдруге у кар'єрі пройшов у фінал Олімпійських ігор у вазі до 80 кг. У Токіо український боксер був за крок від здобуття золотої медалі: перед вирішальниму третім раундом вів за очками, однак у підсумку поступився суперечливим нокаутом.

Суперник Хижняка Оралбай є чинним чемпіоном світу у вазі до 80 кг. При цьому в єдиному бою між боксерами, що відбувся у лютому 2023 року, перемогу здобув саме українець (роздільним рішенням суддів).

Хижняк став четвертим  українцем, що завоював «золото» Олімпійських ігор. Раніше це були Володимир Клічко (1996), Василь Ломаченко (2008, 2012) та Олександр Усик (2012).

 
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне