Усик планує повернутися до крузервейту

Усик планує повернутися до крузервейтуАбсолютний чемпіон світу у крузервейті та хевівейті українець Олександр Усик (22-0, 14 КО) побував у гостях популярного подкасту Three Knockdown Rule та підтвердив, що планує завершити кар'єру дивізіоном нижче.

Усик зібрав всю колекцію топ-нагород аматорського боксу (чемпіон Європи, світу та Олімпійських ігор), після чого взяв участь у Всесвітній боксерській суперсерії. Перемога в турнірі принесла Усику звання абсолютного чемпіона крузервейту.

З 2019 року Олександр виступає у хевівейте. Українець відібрав три титули у британця Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО), захистив їх у негайному реванші.

У травні 2024 року в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) Усик став першим за останні 25 років абсолютом серед суперваговиків - вирвав перемогу у британця Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). У грудні вони проведуть реванш.

Усик так пояснив своє рішення: «Можу вдруге стати абсолютом у крузервейті. Планую повернутися у цю вагу. Адже коли я почав підготовку до Ф'юрі у тренувальному таборі, то мені довелося терміново набирати вагу – довелося весь час їсти. Для мене це було складно.

Чинні чемпіони крузервейту - Ноель Гевор Мікаелян (WBC / Вірменія), Хільберто Рамірес (WBA / Мексика), Джей Опетая (IBF / Австралія) та Кріс Біллем-Сміт (WBO / Великобританія).

 
За матеріалами: vRINGe
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне