Джеймс Алі Башир: Дуже пишаюся Усиком

Джеймс Алі Башир: Дуже пишаюся УсикомПерший тренер у професіоналах нинішнього володаря чотирьох головних титулів у надважкому дивізіоні (понад 90,7 кг)  Олександра Усика Джеймс Алі Башир в інтерв'ю для американського YouTube-блогера висловив думку про епізод у дев'ятому раунді поєдинку українця проти британця Тайсона Ф'юрі (34-1-1, 24 КО), в якому було зафіксовано нокдаун. 

Також Джеймс розповів про свої почуття після перемоги Олександра.

— Давай поговоримо про поєдинок твого колишнього бійця Олександра Усика проти Тайсона Ф'юрі. Коли Ф'юрі рятували канати, це розцінюється як нокдаун?
— У всьому світі це розцінюється як нокдаун. Якщо боєць перегинається через канати, якщо він падає на канати і вони утримують його баланс, це розцінюється, як нокдаун.

— Отже, відлік до восьми був за правилами.
— Відлік був за правилами, але всі ці балачки після рахунку “вісім”... Я взагалі не розумію, що це було. Це забрало 8-9 секунд після відліку. Рефері просто стояв та спілкувався з Тайсоном. Я не знаю, що він намагався там зробити, але я думаю, що це неправильно. Я вважаю, що це врятувало Ф'юрі. Моя думка — це мав бути технічний нокаут.  

— Вважаєте, що бій мав бути зупинений?
— Так. Я вважаю, що бій міг і мав бути зупинений ще до цього нокдауна, тому що Усік бив його від і до. І в один момент Ф'юрі відвернув свою голову у бік від Усіка, що є сигналом про закінчення бою для будь-якого бійця.

— Дехто каже, що на такому високому рівні поєдинку треба дозволяти бійцям продовжувати.
—  Це не має значення. Люди, котрі так вважають, не пишуть правила. Якщо боксер відвертається будь-якої миті від свого суперника — це сигнал, що бій закінчено. Тому що потім бійці входять до небезпечної зони, де можуть бути серйозно травмовані.

— Ти тренував Усика перші 11 поєдинків у професіоналах.
— Ми були разом 3 роки і 6 місяців, а після цього я отримав текстове повідомлення про те, що мої послуги більше не потребують. Я тоді сказав собі: “Чорт! Все, чого я стою, це SMS? Я думав, що Олександр Усик чи хтось від нього мав сказати мені за вечерею, що ось, дивись, ми хочемо рухатися далі в іншому напрямку... Таке я міг би зрозуміти. Люди стають старшими, вони змінюються, але потрібно робити це з повагою, не треба надсилати SMS.

—  Що ви відчули, коли він став абсолютним чемпіоном світу?
— Я дуже пишаюся його досягненням, тому що він кілька разів був серйозно вражений у поєдинку. Ви могли бачити це. Я був гордий за нього. Я не тримаю на нього зла, бо це життя. Я вважаю, що все відбувається у житті не просто так. Я був радий побачити його перемогу, і факт у тому, що я дав три чи чотири інтерв'ю до бою, в яких сказав, що чекаю на перемогу Усика, і що він зупинить Ф'юрі в кінці бою. Це те, що я сказав.

— Це майже сталося.
— Це не сталося, бо рефері цьому завадив.

 
За матеріалами: vRINGe
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне