Син Віталія Кличка увійшов до розширеної заявки України U20 з баскетболу перед стартом Євро

Син Віталія Кличка увійшов до розширеної заявки України U20 з баскетболу перед стартом Євро

Фото: Instagram Максима-Олександра Кличка

Максим-Олександр Кличко, син ексчемпіона світу з боксу та мера Києва Віталія Кличка, вперше отримав виклик у розширений склад молодіжної збірної України з баскетболу на підготовку до старту чемпіонату Європи у дивізіоні В. Про це повідомляється на офіційному сайті Федерації баскетболу України.

19-річний Максим-Олександр Кличко грає на позиції центрового. У 2023 році він грав за команду школи Тафта, яка представляє американський Вотертаун, а вже у наступному сезоні продовжить виступи в США за команду Емгерст-коледжу у Массачусетсі.
До розширеної заявки перед стартом молодіжного чемпіонату Європи у дивізіоні В увійшли 18 баскетболістів. З них до фінальної заявки увійдуть 12 гравців, і серед претендентів є й Кличко.

Потрапляння Максима-Олександра Кличка до заявки України U20 пояснив головний тренер команди Валерій Плеханов. За його словами, тренерський штаб зацікавився баскетболістом, зокрема через його антропометричні дані.

«Ми розглядали всіх українців, які є. І ми з тренерським штабом знайшли гравця, який не був заграний ні в Суперлізі, ні за збірних. Параметри цього хлопця дуже цікаві: 218 сантиметрів, дуже довгі руки і бажання вступити в коледж за фахом баскетбол. Тому ми вийшли із ним на контакт, він виявив бажання проявити себе і вже третій день гідно, на рівних змагається за місце в складі з хлопцями його амплуа. Все покаже конкуренція — перемагає найсильніший. Хто на цій позиції на момент наближення чемпіонату Європи буде найсильніший, той отримає місце в складі», — розповів Плеханов у коментарі Федерації баскетболу України.

Перед стартом чемпіонату Європи молодіжна збірна України проведе дев'ять товариських матчів. Континентальна першість для команди розпочнеться 12 липня, суперниками українців стануть Швеція, Угорщина, Вірменія, Косово й Молдова.


 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне