Париж-2024. Змагання з триатлону серед чоловіків перенесли

Париж-2024. Змагання з триатлону серед чоловіків перенеслиОлімпійський турнір з триатлону не відбудеться у вівторок 30 липня через вміст великої кількості бактерій у воді річки Сени в Парижі. Про це повідомив у своїй заяві Міжнародний союз триатлону.

Минулого тижня у Парижі пройшли дощі, які також супроводжували церемонію відкриття Олімпіади-2024. Внаслідок цього стан річки Сени погіршився через зростання рівня забрудненості. Через це Міжнародний союз триатлону вирішив перенести чоловічі змагання з 30 липня на середу, 31 липня, одразу після виступу в триатлоні жінок.

Для організаторів рішення перенести чоловічі змагання з триатлону стало шоком, адже вони сподівалися, що стан води у річці, після дощів у п'ятницю та суботу, буде в нормі до початку змагань.

«Попри покращення рівня якості води за останні години, показники в деяких точках запливу все ще перевищують допустимі межі», — повідомила організація триатлону.

За умов, якщо рівень забруднення Сени продовжить бути високим, чоловічі та жіночі змагання будуть перенесені аж на п'ятницю 2 серпня.

Протягом століття Сена була забруднена й купатися в річці було заборонено. Однією з головних проблем річки була «односистемна» дренажна інфраструктура 19-го століття, яка об’єднує використану воду з кухонь і ванних кімнат зі стічними водами з туалетів.

У звичайний час річка Сена тече через комплекс тунелів під вулицями до околиць. Однак, коли йде сильний дощ, система насичується, і надлишок зливають в Сену.

Спеціально до Олімпіади влада Парижа виділила 1,4 мільярда євро на очищення водойми. Очільниця французького міністерства спорту Амелі Удеа-Кастера скупалася в Сені — так вона підтвердила, що річка достатньо чиста для проведення змагань та купання.

Зазначимо, що жоден український спортсмен на турнір не відібрався.

 
За матеріалами: Суспільне Спорт
КОММЕНТИРОВАТЬ
Популярний ролик
Опитування
Ми в соцмережах
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
Актуальне